Language switch

spatie

Music & Words | Kasha Nasha

Kasha Nasha
Kasha Nasha is een originele Nederlandse groep met een geheel eigen stijl die het dichtst bij Balkan Beat ligt. De groep voegt er echter zoveel nieuwe elementen aan toe dat de term eigenlijk  tekortschiet.

Van een Roma-lied via een op muziek gezet Russische gedicht tot een Nederrussische ode aan Borat, Kasha Nasha draait er de hand niet voor om  De mix van Balkan- en zigeunermuziek met (latin)jazz, pop en rock maakt de groep verrassend veelzijdig.
Het repertoire bestaat uit eigen(zinnige) composities die een brug slaan tussen traditie en vernieuwing, tussen Oost- en West-Europa. De diverse muzikale achtergronden van de groepsleden zijn daarin goed terug te horen. Zo speelden de violist, de gitarist en de drummer ooit samen in een symfonische metalband.
Balkan Beat is vaak het werkterrein van dj's en ook deze cd is daarop geen uitzondering: de bekende Russische muzikant en producer German Popov (alias OMFO) – die de soundtrack voor de film Borat componeerde – maakte speciaal voor deze cd twee remixen. Een mooie afsluiting van dit ongelooflijk swingende debuut.
En de naam? Kasha Nasha betekent 'onze brij' in het Russisch
spatie spatie spatie artiest