Language switch

spatie

Music & Words | Homesick & The Louisiana Men

Homesick & The Louisiana Men
Met een prominente plaats voor de mondharmonica geeft de driemansformatie Homesick & The Louisiana Men een verrassende draai aan het immer opzwepende Louisiana-genre. Blues, zydeco, tex-mex en zelfs gospel passeren de revue. Scherpe driestemmige samenzang en opzwepende percussie geven de opname kleur!

Het waren ongetwijfeld zwoele zomeravonden in club LE BAHIA in het stadje Pornic aan de Franse kust. Met een instelling van 'gewoon lekker muziek maken' raken Homesick & The Louisiana Men moeiteloos de essentie van deze roots-muziek. Hun cd heeft de opbouw van een enerverende live show, inclusief spontane extra's. De sfeer gaat dan ook van een uitgelaten entree via low-down bluesgevoel naar een uitzinnige finale.
Opvallende tracks: de stomende tex-mex-opener TU, het gospelnummer And He Cried, en het merengue-achtige Allons Zydeco. Het eigen nummer The Devil staat twee maal op de plaat: als bonus-track komt het namelijk nog eens voorbij in een fascinerende funky- DJ- remix.

Louisiana Men is de nieuwe formatie rondom zanger-gitarist Hans de Vries. De hernieuwde samenwerking met Alex Siegers (die met zijn vorige band Nancy Works On Payday in New Orleans een cd opnam met Allen Toussaint) en Toon Ekkers (met de T van Texas Telecaster) blinkt vooral uit in de messcherpe samenzang. De muzikanten kennen elkaar al jaren, hebben in vorige bands samengespeeld en vonden elkaar ten slotte weer in Louisiana....

Met zijn band Louisiana Radio maakte De Vries vijf albums en toerde hij door heel Europa. In die samenstelling deelde hij het podium met stijlgenoten als Dr John, Los Lobos en Willy Deville. Ook was ‘Homesick' solo te gast tijdens een Nederlandse tournee van zangeres Oletta Adams. Zijn bijnaam stamt uit de tijd dat De Vries deel uitmaakte van de rhythm&bluesband ‘Homesick & The Backstabbers'.

Line-up

  • Hans ‘Homesick' de Vries • zang, harmonica, gitaar en dobro
  • Alex Siegers • drums, percussie, zang
  • Toon Ekkers • telecaster, bajo sexto, zang
  • Yamaha Essui 10 sampled beats
spatie spatie spatie artiest