Language switch

spatie

Music & Words | Fling

Fling
Een "Fling" is in de traditionele muzikale terminologie een dans, die jeterugvindt in verschillende delen van Ierland met name in Kerry, Mayo en Donegal. Vaak verwant aan de Schotse "Highland Fling"  is de muziek die bij de dans hoort, wild, ruig en ongedurig.

Fling staat ook voor een groep van begaafde muzikanten, die een zeer persoonlijke draai geven aan de traditioneel Ierse zang en muziek. Niet alleen het traditionele maar ook hun eigen geschreven werk is diep genesteld in hunliefde en respect voor de Ierse cultuur.
Wat betreft het gebruik van de bandnaam Fling, is deze keuze zeer toepasselijk. Evenals de melodie waarnaar ze zich zelf genoemd hebben is hun muziek bij vlagen wild, ruig en rusteloos, maar bovenal echt en ontdaan van ieder cliché.

Flingwerd in 1996 opgericht en bestaat sinds 2004 uit Evertjan 't Hart (uilleann pipes, whistles en bouzouki), Siard de Jong (viool, whistles, bouzouki and vocals), Annemarie de Bie (zang, dwarsfluit en bodhrán) en Philip Masure (gitaar, zang).

Fling, één van de beste folkbands van Nederland, neemt het publiek mee op eenwilde rit van uitersten.Virtuoos, wild en gepassioneerd, maar ook vol ontroering bespeelt de groep de zaal met dansmelodieën en ballades uit Ierland en Schotland. Op eigenzinnige en originele wijze, maar maar met respect voor en diep geworteld in de traditie. Fling's interpretatie van Ierse en Schotse muziek en de originele composities en arrangementen van de formatie leverden lovende kritieken op in de nationale en internationalepers.
spatie spatie spatie artiest